Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Projekt solarnih elektrana Blythe E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Listopad 2010 18:18

Solar Millenium, LLC i Chevron Energy Solutions, zajedno razvijaju solarni projekt za proizvodnju električne energije Blythe. Njihov cilj je zajednički izgraditi projekt, te upravljati istim.

Projekt bi koristio tehnologiju solarnih sakupljača energije, a sastojao bi se od četiri susjedne, neovisne i indentične solarne elektrane, pri čemu bi svaka imala snagu od 250 MW, a ukupna snaga bi im bila 1.000 MW.


izvor: www.energy.ca.gov

Solarni sakupljači energije se sastoje od paraboličnih zrcala koja skupljaju toplinsku energiju Sunca i refokusiraju ju na cijev koja se nalazi na žarišnom mjestu parabole. U cijevi se nalazi tekućina koja se grije na 400 °C, te putuje cijevima i predaje energiju za nastanak visokotlačne pare koja pogoni tradicionalnu parnu turbinu, odnosno generator gdje se proizvodi električna energija.

Projekt se nalazi oko osam milja zapadno od grada Blythe-a. Aerodrom Blythe je jednu milju južno od lokacije projekta. Kompanije su od države zatražile 9.400 jutara zemlje na korištenje (cijelo područje je ravna pustinja). Pri tome bi zrcala zauzela oko 7.030 jutara, a projektna postrojenja bi zauzela otprilike 5.950 jutara.

Izvor: www.energy.ca.gov

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?