Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Industrija biomase morati će prikazati održivost goriva E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 27 Kolovoz 2013 15:09

Od travnja 2015. godine proizvođači biomase u Ujedinjenom Kraljevstvu morati će biti u mogućnosti prikazati da je njihovo gorivo održivo ili će, u protivnome, izgubiti pravo na vladine poticaje.

Obnovljivi.comSvi generatori snage 1 MW i više koji upotebljavaju biomasu ili biogorivo morati će dokazati da zadovoljavaju propisane uvjete kako bi mogli i dalje ostvarivati poticaje propisane kroz Renewables Obligation. Prema postojećem stanju to se odnosi na 98% svih postojećih generatora na biomasu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Preostala 2% morati će također predati svoje izvješće, ali se neće morati držati zadanih ciljeva, a mikrogeneratori (manje od 50 kW) nisu uključeni u ovu obvezu.

Do 2020. godine generatori na biomasu snage 1 MW i više morati će zadovoljiti uvjet od 200 kg CO2eq/MWh godišnje (ušteda od 72% u odnosu na električnu energiju iz fosilnih goriva). Taj iznos do 2025. godine smanjuje se na 180 kg CO2eq/MWh (ušteda od 75%).

Zadani uvjeti baziraju se na nizu postojećih problema kao što je stopa održive žetve, zaštite biološke raznolikosti, te pravo na upotrebu zemlje za neprehrambene potrebe. Cilj ovakvog zahtjeva je osigurati da biomasa bude upotrebljavana na transparentan i održiv način. Industrija biomase u Ujedinjenom Kraljevstvu doseže ukupnu vrjednost od milijardu funti i osigurava više od 3.000 radnih mjesta.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     biomasa      biogorivo      UK      2020      CO2
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?