Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Značajna ulaganja u smanjenje klimatskih promjena u Kini E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2013 12:01

Dok donosioci odluka u S.A.D. još uvijek raspravljaju o tome postoje li klimatske promjene uopće, značajne reforme za smanjenje klimatskih promjena događaju se u Kini.

Obnovljivi.comNakon što je zabilježila rekordnu razinu smoga, Kina je poduzela oštre mjere u smanjenju svojeg utjecaja na klimatske promjene koje uključuju značajna ulaganja u sektore čiste energije i izmjene zakonodavnih okvira vezanih za pitanje okoliša. Upravo takvi koraci odašilju jasnu poruku – ostatak svijeta ne može više čekati da S.A.D. povede glavnu riječ protiv globalnog zatopljenja.

Kina je poznata po lošoj kvaliteti zraka, zbog čega je vlada odlučila poduzeti drastične mjere kako bi probala smanjiti daljnje onečišćenje; dok S.A.D. još uvijek ne uspijeva u potpunosti provesti Clean Air Act, 23 godine nakon njegova donošenja, Kina je odlučila poduzeti drastične mjere protiv svojih najvećih zagađivača.

Uz to, u travnju je Kina počela svojim najvećih gradovima predstavljati novu shemu trgovanja emisijama, te je započela implementaciju poreza na ugljikov dioksid. Značajni pomaci vidljivi su i kod ulaganja u projekte čiste energije, pa je tako samo prošle godine u taj sektor uloženo 65,1 milijardu dolara, što je dvostruko više od onoga što je uložila američka vlada.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     Kina      zagađenje      smanjenje emisija      klimatske promjene      S.A.D.      Clean Air Act
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?