Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Američka industrija sunčevom energijom mogla bi imati ključnu ulogu u modernizaciji mreže E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 17:32

Nakon objave novog izvješća od strane Odjela za energetiku, Udruženje industrija sunčevom energijom ističe kako bi upravo ovaj sektor mogao imati ključnu ulogu u osiguravanju električne energije u uvjetima katastrofe, kao i u samoj modernizaciji elektroenergetske mreže.

Obnovljivi.comProšlog je tjedna Odjel za energetiku (DOE) izdao izvješće pod nazivom "Economic benefits od increasing electric grid resilience to weather outages", nakon kojeg se Udruženje industrija sunčevom energijom (SEIA) oglasilo kako bi upravo sektor sunčeve energije mogao imati ključnu ulogu u potrebnoj modernizaciji elektroenergetske mreže, kao i osiguravanju energetske sigurnosti i pouzdanosti. Predsjednik i glavni izvršni direktor SEIA-e, Rhone Resch, izjavio je kako će njihova suradnja s Bijelom kućom, DOE-om i Kongresom osigurati pronalaženje načina na koje sektor sunčeve energije može doprinjeti sigurnosti mreže i dugoročnoj učinkovitosti.

Nakon zatvaranja mnogih nuklearnih elektrana i elektrana na ugljen, industrija sunčeve energije ima važnu ulogu nadoknaditi dio tog izgubljenog kapaciteta. Tako se danas gradi više od 30 projekata, čime je zaposleno tisuće električara i radnika, te se smanjuju emisije stakleničkih plinova. Ove elektrane će, uključujući elektrane na krovovima, tvrtkama i školama, proizvoditi električnu energiju za slijedećih nekoliko naraštaja. Do kraja slijedeće godine, samo električna energija proizvedena na krovovima kućanstava, doseći će 3.000 MW, zaključio je Resch.

Trenutno je u Americi postavljeno više od 8.500 MW sunčevih elektrana, što je dovoljno za napajanje 1,3 milijuna američkih kućanstava. U prvoj četvrtini 2013. godine u elektroenergetsku mrežu dodano je više od 48% novih kapaciteta, a industrija sunčevom energijom jedna je od najbrže rastućih industrija u Americi. Sektor zapošljava oko 120.000 radnika u više od 5.600 kompanija, ističu u SEIA-i.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     sunčeva energija      Amerika      DOE      SEIA      razvoj mreže
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?