Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom i Soitec stvorili "francusko partnerstvo" za koncentrirani FN E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 13:42

Kompanije Alstom i Soitec potpisale su korporativni sporazum kojim će osigurati nove koncentrirane fotonaponske (CPV) elektrane.

Obnovljivi.comUgovor je sklopljen nakon objave natječaja od strane odbora French Energy Regulation Commision u ožujku 2013. godine, a sve s ciljem razvitka sunčanih elektrana koje upotrebljavaju koncentriranu fotonaponsku tehnologiju i to za ukupni kapacitet od 100 MW.

Alstom i Soitec tako će zajedno isporučiti elektrane koje će predstavljati određenu prekretnicu u proizvodnji iz sunčeve energije i razvoju tehnologije koncentriranih fotonaponskih sustava. Soitec-ovi moduli najpogodniji su za razvoj proizvodnje energije na jugu Francuske, a uz to, ove će elektrane biti određena vrsta promocije koncentrirane sunčeve fotonaponske energije na međunarodnoj razini.

Prema Međunarodnoj agenciji za energetiku (IEA), sunčeva energija, uključujući koncentriranu sunčevu energiju (CSP) i koncentriranu fotonaponsku energiju (CPV), mogla bi činiti 25% ukupne proizvedene električne energije u svijetu do 2050. godine, te zadovoljiti trećinu svjetske potražnje za energijom nakon 2060. godine.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Francuska      CPV      koncentrirani fotonapon      IEA      Alstom      Soitec
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?