Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IKEA instalira solarne panele na osam kalifornijskih lokacija E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 24 Listopad 2010 17:43

IKEA, vodeća svjetska kompanija za kućni namještaj je objavila plan za instaliranje solarnih panela na osam različitih lokacija (sedam trgovina i jedan distribucijski centar) u Kaliforniji.

Nakon što se dobiju potrebne dozvole od vlade, gradnja bi mogla početi krajem jeseni, a puštanje u pogon se očekuje početkom 2011. Tih osam kompanija čine 90% IKEA-inog smještaja u Kaliforniji, te će imati ukupnu snagu od 4,5 MW, i godišnju proizvodnju od optrilike 6,65 milijuna kilovatsati električne energije.

IKEA će instalirati panele na tri trgovine u sjevernoj Kaliforniji (Istočni Palo Alto, Emeryville i Zapadni Sacramento), četiri u južnoj Kaliforniji (Burbank, Costa Mesa, Covina i San Diego) i u distribucijskom centru u Tejonu (to će biti drugi najveći solarnih projekt na krovu u SAD-u).

IKEA-i će panele u tih sedam trgovina postaviti Gloria Solar, koja je nedavno postavila i 600 kW postrojenje u IKEA-i u Tempeu. Gloria Solar razvija i najveći Američki solarni projekt, 5 MW u Arizoni. Za distribucijski centar IKEA je unajmila REC Solar. REC Solar je jedan od najvećih solarnih proizvođača u SAD-u.

IKEA već ima solarne sustave po nekim trgovinama u SAD-u, te jedan geotermalni sustav koji će uskoro biti izgrađen.

U svijetu postoji više od 300 IKEA trgovina u 38 različitih država. Od toga ih je 37 u SAD-u. IKEA je jedna od osam najekološkijih kompanija u svijetu.

Izvor: www.electroiq.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?