Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Mainstream Renewable Power i Actis razvijaju projekte u Chileu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 26 Lipanj 2013 11:39

Svjetski developer sunčeve energije i energije vjetra, Mainstream Renewable Power, najavio je udruživanje sa svjetskim tržišnim investitorom, kompanijom Actis, a sve s ciljem razvoja i izgradnje projekata sunčeve energije i energije vjetra ukupne snage 600 MW u Chileu do početka 2016. godine.

Obnovljivi.comNova kompanija biti će 60% u vlasništvu kompanije Actis, te 40% u vlasništvu Mainstream-a, dok će same projekte u potpunosti razvijati Mainstream. To je druga po redu zajednička suradnja ovih kompanija. 2012. godine Mainstream je dobio tri vladina natječaja za projekte sunčeve energije i energije vjetra u Južnoj Africi ukupne snage 238 MW, a Actis je u te projekte uložio 100 milijuna dolara. Projekti bi trebali biti pušteni u pogon početkom 2014. godine.

Cilj nove suradnje je zadovoljiti potrebe velikih industrijskih potrošača u Chileu, koji zahtijevaju kvalitetne projekte i konkurentne cijene električne energije. Tržište traži nezavisne proizvođače električne energije koji posjeduju snažno financijsko zaleđe, znanje i iskustvo u pružanju potrebnih usluga, izjavio je izvršni direktor kompanije Mainstream, Eddie O'Connor.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     sunčeva energija      energija vejtra      Chile      Mainstream      Actis
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?