Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

WWF poziva na investicije u obnovljive izvore energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 07 Lipanj 2013 18:22

WWF (World Wildlife Fund) je ovaj tjedan započeo kampanju pod nazivom Seize Your Power kojom potiču vladine i financijske institucije na svijetu da investiraju barem 30,6 milijardi eura u obnovljive izvore energije kroz idućih 12 mjeseci kako bi se borili protiv klimatskih promjena.

Jim Leape, direktor WWF Internationala je izjavio da znamo, ako budemo i dalje koristili fosilna goriva, da ćemo u budućnosti imati sve gore onečišćenje zraka i sve lošiju klimu. Naša zajednička odgovornost je obvezati se za budućnost koju želimo, te ovim putem pozivamo političke i financijske dužnosnike da iskoriste svoju moć i da naprave prijelaz na čistu i održivu obnovljivu energiju.

Svi zainteresirani mogu potpisati kampanju na stanicama WWF-a kojom se potiču vlade i financijske institucije da ulože više novaca u obnovljive izvore energije. Kampanja će se odvijati u 20 zemalja u svijetu te će ciljati na javne financijske institucije, umriovljeničke fondove i nezavisne fondove. Pošto je kasnije ovaj mjesec u Velikoj Britaniji okupljanje G8 zemalja, WWF zajedno sa EWEA-om želi izvršiti pritisak kako bi se ukinuli poticaji za fosilna goriva, te osigurao potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije. Taj korak je potreban zbog zaštite okoliša, ljudskog zdravlja, energetske sigurnosti i ekonomije. Zanimljivo je da je u nedavnom izvještaju HEAL (Udruga za zdravlje i okoliš) objavio da su samo u Europskoj Uniji termoelektrane na ugljen odgovorne za 42,8 milijardi eura zdrastvenih troškova godišnje.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     wwf      seize your power      obnovljivi izvori energije      kampanja      vlada      financijske institucije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?