Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Na razvoju najveće sunčane elektrane započeli glavni građevinski radovi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Svibanj 2013 20:41

Na dva projekta Antelope Valley Solar Projects snage 579 MW, koji se nalaze u mjestima Kern i Los Angeles u Kaliforniji započeli su glavni građevinski radovi. Projekte su razvile kompanije SonPower i MidAmerican Solar.

Obnovljivi.comOčekuje se da će projekti u razdoblju od tri godine, koliko traje izgradnja, zaposliti oko 650 radnika, te da će lokalnom gospodarstvu doprinijeti sa oko 500 milijuna dolara, od čega će većina biti uplaćena tijekom izgradnje. Riječ je o trenutno najvećoj sunčanoj elektrani u svijetu koja je u fazi izgradnje, a koja će, nakon što bude dovršena osiguravati dovoljno električne energije za napajanje oko 400.000 kućanstava u Kaliforniji.

Projekti Antelope Valley Solar Projects su u vlasništvu kompanija MidAmerican Solar i SunPower koje su projektirale i razvile projekte, te imaju ugovore o izgradnji i svim inženjerskim radovima. SunPower će, kroz dugogodišnje ugovore, osigurati i sve usluge puštanja u pogon i održavanja, dok će sva proizvedena energija biti prodana kroz dva dugogodišnja ugovora elektroenergetskoj kompaniji Southern California Edison.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Antelope Valley Solar Projects      SunPower      MidAmerican Solar      sunčana elektrana      Kalifornija      S.A.D.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?