Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Projekt Restor Hydro E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 17:04

Restor hydro (Renewable Energy Sources Transforming Our Regions) je Europski projekt čiji je cilj povećati proizovdnju iz malih i mikro hidroelektrana identifikacijom i restoracijom odgovarajućih povijesnih lokacija, mlinova i hidroelektrana koje nisu u pogonu.

Cilj Restor Hydroa je identificirati najzanimljivije lokacije za obnavljanje te stimulirati investicije kroz razvoj tržišnog modela za regionalne kooperacije. Identifikacija i obnavljanje koristi specifične smjernice koje u obzir uzimaju okolišne, ekonomske i socijalne aspekte. Restor Hydro za cilj ima procijeniti potencijal malih hidroelektrana za cijelu EU-27 regiji, a sam program obnove će se implementirati u slijedećim državama: Belgiji, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Litvi, Poljskoj, Sloveniji i Švedskoj.

Predvodnik ovog konzorcija je ESHA, Europsko društvo za male hidroelektrane zajedno sa Netowattom iz Belgije, Hidro Elektro Bohinjom iz Slovenije i drugima.

Posebna zanimljivost projekta je tzv. Restor hydro mapa na kojoj svako može ubaciti lokacije napuštenih mlinova i drugih objekata na rijekama. Ovako skupljeni podatci su dostupni svim regionalnim vlastima, općinama, developerima i istraživačima te drugim zainteresiranim stranama. Procjenjuje se da takvih lokacija u Europi ima oko 350.000, a preko Restor Hydro projekta se skupljaju podaci sa 50.000 lokacijia.

Više informacija možete naći na: http://www.restor-hydro.eu/en/.

Tags:     restor hydro      projekt      male hidroelektrane      mlinovi      ESHA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?