Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EREC poziva na EU ciljeve za obnovljive do 2030. koji će smanjiti troškove i pokrenuti usporene Europske ekonomije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 18 Travanj 2013 14:44

European Renewable Energy Council (EREC) je danas objavio izdanje pod nazivom „Hat-trick 2030 – Integrirani okvir za klimu i energiju“ u svojoj središnjici u Brusselu prije sastanka Ministara energije i okoliša EU u Dublinu idući tjedan.

Predsjednik EREC-a Rainer Hinrich-Rahlwes je izjavio da sektor obnovljivih izvora energije treba predvidivost i stabilnost iza 2020., te da bi se to najbolje moglo postići obvezujućim ciljevima za obnovljive izvore do 2030., te se isti moraju povezati sa ciljevima za energetsku efikasnost i smanjenjem stakleničkih plinova.

U svom izvještaju EREC objašnjava zašto bi Europska politika za energetiku i okoliš trebala imati hat-trick ciljeva ze energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i smanjenje stakleničkih plinova, pošto svi ti ciljevi zajedno daju više prednosti nego pojedinačne politike čija je osnova „tehnološki-neutralna“ politika za stakleničke plinove.

Hinrich-Rahlwes kaže da je poruka jednostavna, ako se žali postići niže troškove i otvaranje novih radnih mjesta, potrebno je zamijeniti uvozna fosilna goriva i potaknuti inovativnost, investicije i konkurentnost, pri čemu klimatski i energetski ciljevi najbolje djeluju. Uspješne ekonomije će u idućem deseteljeću smanjiti korištenje resursa i emisiju stakleničkih plinova, te otvarati nova radna mjesta kroz naprednu tehnologiju kao što su obnovljivi izvori energije.

Izvještaj na engleskom možete pogledati ovdje.

Tags:     europska ekonomija      erec      energetski sektor      obnovljivi izvori energije      energetska efikasnost      staklenički plinovi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?