Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obama u prijedlogu za proračun poziva na ulaganje milijardu dolara u čistu energiju E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 16 Travanj 2013 22:08

Prije tjedan dana predsjednik Barack Obama objavio je prijedlog proračuna za fiskalnu godinu 2014. U prijedlogu poziva na ulaganje 1 milijarde dolara (989 milijuna eura) za poticaj razvoja i dugoročan razvoj industrije čiste energije.

Obnovljivi.comPrijedlog uključuje 615 milijuna dolara za povećanje upotrebe i smanjenje cijene čiste energije proizvedene iz sunčeve energije, energije vjetra, geotermalne energije i hidroenergije. Također, sa 372 milijuna dolara dodatno se podržavaju dugoročan razvoj čiste energije dobivene iz sunčeve energije, te istraživanja energetske učinkovitosti. Istraživanja čiste energije od ključne su važnosti integriranog pristupa za povećanje energetske neovisnosti, smanjenja emisija i negativnog učinka na okoliš, kao i stvaranja održivog gospodarskog rasta, ističe se u prijedlogu.

Od 2008. godine kapaciteti sunčeve energije kojima se opskrbljuju kućanstva, kompanije i vojne baze u S.A.D.-u porasli su za više od 600%, od 1.100 MW na više od 7.700 MW, a samo prošle godine nova radna mjesta u ovom su sektoru povećana za 13,2%, odnosno udvostručila su se u prethodne tri godine. Očekuje se da bi, kroz slijedeće tri godine, sunčeva energija mogla biti glavni izvor energije u S.A.D.-u, zaključio je Rhone Resch, glavni izvršni direktor udruženja SEIA-e, koja podržava ovakav prijedlog proračuna.

Resch smatra kako bi dodatna podrška mogla pomoći prijelazu na čistu energiju, a jedan od najvažnijih koraka za ostvarenje ciljeva je zadržavanje ITC kreditiranja (Investment Tax Credit), kojim se pomaže da sunčeva energija bude konkurentnija drugim izvorima energije kao što su prirodni plin, nafta ili ugljen, koji imaju trajne poticaje.

 

Izvor: http://www.renewableenergyworld.com/

Tags:     ulaganja      poticaji      S.A.D.      Obama      SEIA      sunčeva energija      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?