Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Poticaji za grijanje putem obnovljivih izvora u UK odgođeni za proljeće 2014. godine E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 02 Travanj 2013 17:40

Namjera Vlade Ujedinjenog Kraljevstva da pokrene poticaje za kućanstva za upotrebu grijanja pomoću obnovljivih izvora energije odgođena je po drugi put, što je rezultiralo velikim razočaranjem svih u industriji grijanja putem obnovljivih izvora.

Obnovljivi.comPoticaji za grijanje putem obnovljivih izvora energije (Renewable Heat Incentive (RHI)) započeti će na proljeće 2014. godine i vrijediti će za kućanstva, objavio je Odjel za energetiku i klimatske promijene (Department of Energy and Climate Change (DECC).

S obzirom da su poticaji za druge sektore aktivni već više od godinu dana, u industriji su se nadali kako će poticaji za kućanstva krenuti ovog ljeta. RHI za kućanstva trebali su započeti još u jesen 2011. godine, no konzultacije održane u rujnu pomaknule su poticaje na ljeto 2013. godine.

Ponovno pomicanje početka poticaja za još godinu dana uzrokovalo je veliko razočaranje industriji koja nakon svega preispituje treba li se ozbiljnije početi baviti pomoviranjem grijanja kućanstava putem obnovljivih izvora za vrijeme vladanja ovog Parlamenta. Konkretnije, poticaji se odnose na zagrijavanje kućanstava putem toplinskih jedinica na biomasu, solarnih toplinskih modula i toplinskih pumpi.

Greg Barker, ministar za klimatske promijene, svejedno inzistira da RHI poticaji ostanu ključna uloga za smanjenje emisija stakleničkih plinova, te ističe kako će zasigurno ostati pri obvezi uvođenja ove inicijative za kućanstva.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Ujedinjeno Kraljevstvo      poticaji      grijanje      toplinske pumpe      DECC      RHI
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?