Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Predstavljen Green Paper Europske Unije koji poziva na klimatske i energetske ciljeve za 2030. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Ožujak 2013 23:15

Europska komisija je objavila Green Paper koji je započeo debatu o klimatskoj i energetskoj politici Europske Unije za period od 2020. do 2030. godine. Popunjavanje vakuuma u politici od 2020. na dalje je ključno kako bi se smanjili regulatorni rizici i nesigurnost investitora, te kako bi se u isto vrijeme otvorili novi poslovi, te omogućio rast i i inovacija do 2030.

Ovaj Green Paper označava početak potrebnog procesa postavljanja politike nakon 2020., kako bi se ostvarila održiva energetska budućnost za Europu čija su osnova obnovljivi izvori energije. Potrebno je postaviti okvir za 2030. za tri cilja Europske Unije, i to obnovljive izvore energije, stakleničke plinove i energetsku efikasnost.

EREC-ov (Europsko vijeće za obnovljive izvore energije) predsjednik Rainer Hinrichs-Rahlwes je povodom toga izjavio slijedeće: Javne konzultacije koje su sada otvorene daju inicijalnu osnovu za potrebnu raspravu o ambicioznim i obvezujućim obnovljivim ciljevima za 2030. u kontekstu holističke klime i energetskog okvira. Ovo je vrsta dugoročnog razmišljanja koje je potrebno od strane EU kako bi se postigla dekarbonizacija tržišta do 2050., te u isto vrijeme kako bi se stabilizirale potrošačke cijene. Dugoročno obveza prema obnovljivim izvorima energije vodi do nižih troškova, te je prikazana od strane Europske Komisije kao put naprijed „bez kajanja“. Idući korak je da Vlade država EU zatraže detaljnu analizu utjecaja kako bi se odredio najbolji način između ciljeva za OIE, smanjenja emisija i energetske efikasnosti.

Izvor: www.erec.org

Tags:     europska komisija      energetski ciljevi      europska unija      green paper
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?