Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Bosch napušta solarni sektor E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 22:17

Bosch je objavio u petak da više ne vidi profitabilnu budućnost za sebe u solarnoj industriji, te da će do kraja godine prodati ili zatvoriti sve svoje divizije povezane s tim sektorom.

Konsolidacija na fotonaponskom tržištu se nastavila u petak kada je Bosch objavio da odustaje od svog cijelog fotonaponskog posla koji pokriva cijeli lanac proizvoda, uključujući ćelije, panele i tanki film. Osim tvrtkinih panela i ureda u Njemačkoj, proizvodnja panela u Francuskoj će biti prodana, a planirana tvornica u Maleziji neće biti izgrađena. Jedina iznimka je tvrtka Solar CISTech koja se bavi tehnologijom tankog filma, a koja će ostati aktivna kao tvrtka za razvoj, iako je Bosch objavio da će njena sudbina biti odlučena „kasnije“.

Ova vijest još jednom pokazuje koliko su široki problemi u solarnom sektoru. Kada je Bosch 2008. preuzeo ErSol to je bio znak da je konvencionalna industrija ozbiljno shvatila fotonapon. Samo pet godina kasnije fotonaponski sektor je u takvim problemima da i velike tvrtke koje mogu apsorbirati ove gubitke ne vide razlog da to rade. Od 2008. je Bosch izgubio 2,4 milijarde eura u solaru, a to ne uključuje ovogodišnji otpis tvrtki.

Očekuje se da će 3.000 zaposlenih u solarnom sektoru biti otpušteno, a samo 150 zaposlenih u Solar CISTechu će vjeroajtno ostati na svojim radnim mjestima.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     bosch      solarni sektor      cistech      malezija      fotonaponsko tržište
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?