Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Najveći Apple-ov podatkovni centar u potpunosti se napaja iz obnovljivih izvora E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 19:30

Kompanija Apple objavila je kako se njezin najnoviji, a ujedno i najveći podatkovni centar u potpunosti napaja energijom iz obnovljivih izvora energije.

Apple-ov centarSolarni moduli i gorive ćelije uklopljene u centar, koji se nalazi u gradu Maiden, North Carolina, na samoj će lokaciji proizvoditi dovoljno energije za napajanje 17.600 kućanstava cijele godine. Sam projekt dio je Apple-ove odluke o prelasku na obnovljive izvore energije, a do sada se već 75% ureda diljem svijeta napaja na taj način.

Postavljeni solarni moduli, čija godišnja proizvodnja iznosi 42 milijuna kWh, okružuju podatkovni centar, a u tijeku je postavljanje dodatnih 20 MW koji bi s radom trebali započeti ove godine.

Podatkovni centar Maiden već je, od strane Vijeća U.S. Green Building Council, zaprimio certifikat LEED Platinum certification, te se na taj način i službeno priključio nizu Apple-ovih objekata koji upotrebljavaju obnovljive izvore energije.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     Apple      100% održivost      sunčeva energija      solarni paneli      FN      fotonapon      certifikat LEED
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?