Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Počele prijave za Zayed Future Energy Prize E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 10 Ožujak 2013 22:09

Nagrada Zayed Future Energy Prize namjenjena je pojedincima, kompanijama, organizacijama i školama koje stvaraju značajan utjecaj na područjima obnovljivih izvora energije i održivosti. Ukupna vrijednost nagrade iznosi 4 milijuna dolara.

Zayed Future Energy PrizePrijave za nagradu zaprimaju se do 5. kolovoza ove godine, a kategorije za koje se prijavljuje su: velike korporacije, mala i srednja poduzetništva, nevladine organizacije, pojedinačno životno postignuće i svjetske srednje škole. Dobitnici nagrade biti će objavljeni na svečanoj ceremoniji u Abu Dhabiu 20. siječnja 2014. godine.

Nagrada Zayed Future Energy Prize pokrenuta je 2008. godine, te je od tada dobila svjetsko priznanje i izgradila snažnu reputaciju na području obnovljivih izvora energije i održive zajednice. U proteklih pet godina prijave i nominacije konstantno su se povećavale za 300%, uz značajan rast prijava iz Europe, što je rezultat nedavnog uspjeha kompanija u regiji. Posljednja dva dobitnika u kategoriji velikih korporacija upravo su europske kompanije Siemens (2013) i Schneider Electric (2012). 2013. godine sveučilište Okehampton College (UK) dobilo je nagradu u kategoriji srednjih škola u Europi, a 2012. godine Carbon Disclosure Project (UK) dobio je nagradu u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva. Kompanija Vestas glavnu je nagradu dobila 2011. godine.

Dobitnici nagrada biraju se kroz proces odabira u četiri faze koji uključuje uži odabir od strane nezavisne tvrtke za istraživanja i analize, te procijenu od strane dvaju odbora – Review commitee i Selection commitee. U četvrtoj, poslijednoj fazi, odbor sastavljen od vodećih čelnika država, vodećih akademika, energetskih stručnjaka i osoba sa značajnim interesom za održivost, procjenjuje, raspravlja i odabire finaliste i pobjednike u svakoj kategoriji. Procjene i eliminacije vrše se na osnovi četiri glavna kriterija nagrade: utjecaj, dugoročna vizija, vodstvo i inovacija.

Više informacija o nagradi i prijavama moguće je pronaći ovdje.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Zayed Future Energy Prize      nagrada      održivost      Siemens      Vestas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?