Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Lancaster u Kaliforniji zahtijeva da sve nove kuće imaju solarne panele E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 05 Ožujak 2013 21:35

Grad Lancaster u Kaliforniji, Sjedinjenim Američkim Državama koji ima otprilike 150.000 stanovnika, te se nalazi na rubu pustinje u blizini Los Angelesa planira u svoj pravilnik uvesti zahtjev da kuće koje kreću u gradnju moraju imati solarne panele.

Ovaj potez je najavio njihov Republikanski gradonačelnik Rex Parris, a uveo bi se od prvog siječnja iduće godine. Minimalna količina solara na krovu bi bila 1 kW.  Ovo nije prvi put da Lancaster potiče solarnu energiju. Prije dvije godine su krenuli sa Solar Cityem u razvoj 27 MW solarne energije koja bi godišnje trebala zarađivati 1,5 milijuna dolara tokom idućih pet godina, a nakon toga 800.000 dolara. Iako se građevinska industrija pobunila protiv ovog novog poteza, gradonačelnik Parris je siguran da će gradsko vijeće to odobriti, a njegov cilj je od Lancastera napraviti solarno središte svijeta.

Prema novom pravilniku bi kućanstva koja se grade na više od 7.000 kvadratnih stopa morala imati solarni sustav snage 1-1,5 kW. Kuće koje bi se pak gradile u ruralnom dijelu i imaju povrišnu veću od 100.000 kvadratnih stopa bi morali imati solarni sustav od barem 1,5 kW.

Izvor: htttp://inhabitat.com

Tags:     lancaster      kalifornija      parris      solar city      solarna elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?