Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Globalna potražnja za solarnim fotonaponom je porasla 54% u drugom kvartalu 2010. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 17 Listopad 2010 17:03

Kompanija za istraživanje solarnog tržišta, Solarbuzz je procijenila da je fotonaponska potražnja u drugom kvartalu 2010. porasla na 8,2 GW, što je rast od 54% naspram prošlog kvartala.

Craig Stevens, predsjednik Solarbuzza objasnio je rast u solarnom fotonaponu kao produkt poboljšanih financijskih uvjeta a tržištu i želja za iskorištavanjem sadašnjih uvjeta tržišta prije smanjenja feed-in-tarifa za solar na Europskim tržištima. Rast je tri puta veći nego u drugom kvartalu 2009. godine.

Njemačka je sa 2,3 GW potražnje prva, a Italija je druga, no to je tržište veličine samo 11% Njemačkog (iako je zabilježeni rast 127%). Francuska i SAD isto bilježe veliki rast.

Pet najjačih proizvođača opreme su First Solar, Suntech Power, JA Solar, Yingil Green Energy i Trina Solar. Unutar 12 najvećih proizvođača solara, 6 je Kineskih koji čine 55% isporuka, što je porast od 43% naspram prošle godine.

Očekuje se pad prodaje u prvom kvartalu 2011. kada će se uvelike smanjiti solarne fotonaponske tarife u Njemačkoj koja je uvjerljivo najveće tržište. Očekuje se da će tada manje od 50% proizvedenih modula biti prodano unutar istog kvartala (sada je ta cifra između 75 i 87 posto).

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?