Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kroz nove smjernice Kina želi potaknuti grijanje geotermalnom energijom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 21 Veljača 2013 20:46

Kina je izdala nove smjerice koje u cilju imaju potaknuti zagrijavanje prostorija geotermalnom energijom što bi trebalo smanjiti upotrebu ugljena, koji se trenutno upotrebljava za grijanje, za čak 50 milijuna tona godišnje do 2020. godine.

Elektrana na ugljen na rijeci YangtzePrema smjernicama, koje su zajedno osmislili i predstavili Nacionalna administracija za energetiku, Ministarstvo financija, Ministarstvo poljoprivrede i izvora, te Ministarstvo kućanstva i urbanog-ruralnog razvoja, do 2015. godine putem geotermalne energije proizvoditi će se ekvivalent 20 milijuna tona ugljena godišnje, a u radu će biti i Nacionalni sustav za informiranje o energetici.

Unutar istog vremenskog okvira, geotermalna energija trebala bi pružiti opskrbu grijanja za oko 500 milijuna m2 kućanstava, a instalirani kapaciteti premašiti će 100.000 kW. U smjernicama se ističe kako će obnovljiva i čista energija smanjiti pritisak vezan za energetiku, te povećati ekološki napredak.

U siječnju ove godine državno je vijeće odobrilo stvaranje kontroliranih ciljeva potrošnje energije kojima se želi potaknuti zeleni rast zemlje. Prema navedenim ciljevima do 2015. godine ukupna potrošnja energije trebala bi biti manja od 4 milijarde tona ekvivalenta ugljenu (tonnes of coal equivalent (TCE)), uz potrošnju električne energije manju od 6,15 trilijuna kWh.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     Kina      geotermalna energija      2020.      grijanje prostorija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?