Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

juwi započinje izgradnju svoje prve sunčane elektrane u Južnoj Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 20 Veljača 2013 20:04

Juwi najavljuje kako će elektrana snage 7 MW, koja se nalazi u blizini Rustenburga, proizvoditi dovoljno električne energije za napajanje više od 10.000 kućanstava, te bi tijekom faze izgradnje trebala pružiti priliku za zapošljavanje oko 200 ljudi.

Obnovljivi.comOčekuje se da će izgradnja ove elektrane, prve u Sjeverozapadnoj provinciji, osigurati čistu i održivu električnu energiju, ali i rast gospodarstva. Uz 200 radnih mjesta tijekom faze izgradnje, elektrana će osigurati i određen broj radnih mjesta tijekom cijelog svog radnog vijeka. Vlasnici elektrane su Momentous Technologies, Momentous Solar Farm, Momentous Foundation, te Evolution One Fund.

Elektrana RustMo 1 je prvi od četiri EPC-ova projekta, ukupne snage 35 MW, koje je kompanija juwi Renewable Energies uspiješno dobila na natječaju u sklopu programa Renewable Energy Independent Power Producer Programme (RE IPPP), te je najveća investicija na tom području u poslijednjih nekoliko godina.

Lokalna zajednica u elektrani ima udio od 17%, a dividente će biti namjenjene razvoju programa i projekata na području od 50 km u krugu elektrane. Sama elektrana prostirati će se na 94.650 m2 i proizvoditi će više od 12.5 milijuna kWh električne energije godišnje. Smanjenjem stakleničkih plinova za oko 6.000 tona godišnje elektrana će doprinijeti cilju smanjenja emisija Južne Afrike za 34% do 2022 godine. Spajanje na lokalnu elektroenergetsku mrežu Eskom očekuje se sredinom listopada 2013. godine.

Elektranu će voditi i održavati Momentous Operations Services, a juwi će biti kooperant u održavanju prvih pet godina rada nadzirući elektranu iz svog centra u Njemačkoj. Sve elektrane koje je juwi izgradio opremljene su sustavom nadzora koji prikazuje situaciju u realnom vremenu 24 sata dnevno bez obzira gdje se elektrana nalazi.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Južna Afrika      juwi      FN sustav      fotonapon      sunčana elektrana      energija sunca
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?