Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nevada Geothermal Power najavila potpuno restrukturiranje E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 31 Siječanj 2013 09:53

Kompanija Nevada Geothermal Power najavila je potpuno restrukturiranje koje uključuje promjenu imena kompanije, te potpunu prodaju kompanije ili uključivanje partnera za projekte napredne geotermalne tehnologije.

Obnovljivi.comKanadska kompanija za razvoj geotermalne energije, Nevada Geothermal Power, objavila je izvješće u kojem se najavljuje plan potpunog restrukturiranja, odobren od strane dioničara na godišnjem skupu održanom 24. srpnja 2012. godine. Između ostalog, kompanija će razmotriti i mogućnost djelomične prodaje, odnosno prodaje imovine, te mogućnost spajanja i uključivanja novih partnera.

Nakon restrukturiranja, predlaže se promijeniti naziv kompanije u „Alternative Earth Resources Inc.“. Kompanija će imati 24.482.000 dionica, a plan restrukturiranja podliježe pravilima TSX Venture Exchange.

Kompanija ima udio u vlasništvu četiri geotermalnih projekata na zapadu S.A.D.-a (rump Geyser, New Truckhaven, Pumpernickel i North Valley), bez dugoročnih obveza. U najnovijem projektu, Blue Mountain, za koji je ugovor potpisan 16. siječnja 2013. godine, kompanija neće imati udio u vlasništvu, no upravljati će elektranom u prijelaznom razdoblju od 12 mjeseci, a u kompaniji očekuju da će ostvariti dobit dostatnu za pokrivanje troškova investicije.

Nevada Geothermal Power traži partnere ili kupce za daljnje ulaganje u napredne projekte geotermalne energije, a nove zakonodavne mjere, donesene od strane Senata i Kongresa u siječnju, omogućiti će partnerima povoljnije PTC i ITC kreditiranje. Prema starim odredbama, projekti koji su započeti 2012. godine morali bi biti završeni do 1. siječnja 2014. godine, zbog čega je mnogo projekata obustavljeno, dok prema novim odredbama nema datumskog roka, što smanjuje rizik financiranja.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     geotermalna energija      S.A.D.      restrukturiranje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?