Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ocean Power Technologies (OPT) dobio ugovor od Mitsuia u Japanu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 25 Siječanj 2013 06:46

Mitsui Engineering & Shipbuilding je potpisao ugovor sa OPT-om u iznosu od otprilike 900.000 dolara za daljnji razvoj OPT-ove PowerBuoy tehnologije za uvjete na moru u Japanu.

Prema ugovoru OPT će nastaviti analizu metoda kojima bi „maksimizirao hvatanje snage korištenjem naprednih optimizacijskih metoda, kao i modeliranje i testiranje u vodenom bazenu.“ Ova objava je uslijedila nakon što je OPT objavio da je formirao novu jedinicu kojoj je cilj fokusiranje na svjetski tržišni potencijal za autonomne PoweBuoy-e.

OPT je objavio da će se udružiti sa Mitsuijem u razvoju PowerBuoya na način da u normalnim Japanskim uvjetima valova daje poboljšanje iskoristivosti. Analiza i projektiranje bi trebali biti gotovi do kraja travnja, te bi se tada trebala donijeti odluka o daljnjim koracima prema demonstraciji PowerBuoy sustava na oceanima. To bi dalo osnovu za perspektivnu gradnju komercijalne OPT elektrane na valove u Japanu.

Japanski Ministar okoliša je nedavno predstavio novu strategiju Japana kojom bi se povećala snaga obnovljivih izvora energije u Japanu za šest puta. Jedna od glavnih tehnologija u tome bi trebala biti i energija valova, koje bi do 2030. trebalo biti oko 1.500 MW.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     mitsui      japan      ocean power technologies      powerbuoy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?