Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europska komisija želi pokazati vrijednost investicija u reverzibilne hidroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Prosinac 2012 18:52

Europska komisija je odobrila dodjelu 21,55 milijuna dolara konzorciju tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i tehnologijom koja će nadograditi reverzibilnu hidroelektranu Le Cheylas u Francuskoj koja ima snagu 485 MW.

Konzorcij eStorage, koji uključuje Alstom, Elicrticite de France (EDF), Eliu, Imperial College, DNV Kema i Algoeu, se nada da će preko Le Cheylas hidroelektrane pokazati da su projekti reverzibilnih hidroelektrana troškovno isplativi i da mogu biti dio Europske strategije za obnovljive izvore energije.

eStorage je izjavio da korištenje tehnologije varijabilne brzine rada može omogućiti do 10 GW dodatnih regulacijskih sposobnosti na postojećim Europskim reverzibilnim hidroelektranama. Hidroelektrana Le Cheylas koja trenutačno koristi tehnologiju fiksnih brzina će uvođenjem varijabilne brzine proizvoditi 70 MW električne energije više.

Reverzibilne hidroelektrana sa fiksnom brzinom mogu proizvoditi električnu energiju kada voda ide sa gornjeg rezervoara u donji, dok sa varijabilnom brzinom mogu proizvoditi električnu energiju i kada pumpaju vodu prema gore čime praktički mogu raditi 24 sata dnevno.  eStorage je objavio da pratkički sve postojeće reverzibilne hidroelektrane koriste staru tehnologiju sa fiksnom brzinom.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     europska komisija      reverzibilne hidroelektrane      francuska      estroage      le cheylas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?