Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Pregled FN tržišta Europe u trećem kvartalu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 04 Prosinac 2012 16:58

Početkom prosinca je jedan dio država objavio rezultate o instalacijama fotonaponskih sustava u trećem kvartalu 2012., ili za prvih 10 mjeseci.

Njemačka je objavila da je u listopadu instalirano 611 MW fotonaponskih sustava, čime je u prvih 10 mjeseci instalirano 6,83 GW, što je porast za dvije trećine u odnosu na rekordnu 2011. Očekuje se da bi Njemačka do kraja godine mogla instalirati oko 7,2 GW fotonaponskih sustava, što bi onda bilo malo manje nego prošle godine, kada je bila navala u prosincu te je ukupno instalirano 7,5 GW sustava.  U svakom slučaju će se cilj od 3,5 GW za 2012. premašiti barem za dva puta.

Portugal je također objavio podatke za prva tri kvartala u kojima je instalirano 37,6 MW, što je više nego prošle godine, ali je još uvijek malo s obzirom na odlične uvjete sunca u toj državi. Portugal je do kraja 2011. imao ukupno 143 MW fotonaponskih sustava.

Španjolska postiže impresivne rezultate u udjelu solara u opskrbi električnom energijom u toj državi, jer njihovih malo više od 4 GW FN sustava opskrbljuju 3,4% potreba za električnom energijom. CSP sustavi sudjeluju sa 1,3%, što znači da je udio solara ukupno čak 4,7%. U listopadu su FN sustavi pokrili 1,8% potreba za električnom energijom.

Francusko tržište je isto u padu, ali je u prva tri kvartala ipak nadodan skoro 1 GW FN sustava, manje u odnosu na godinu ranije. Francuska sada ukupno ima skoro 4 GW sustava (3.923 MW).

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     europa      njemačka      francuska      portugal      španjolska      fotonaponski sustavi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?