Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europski projekt PV Grid E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 16 Studeni 2012 14:56

PV Grid projekt je incijativa čiji je cilj smanjiti zakonodavne, administrativne i regulatorne barijere koje usporavaju i kompliciraju veću integraciju fotonaponskih sustava na distributvinu elektroenergetsku mrežu u Europi.

Ovo će se postići analizom barijera, te predstavljanjem  regulatornih i normativnih preporuka i rješenja. PV Grid se nastavlja na PV LEGAL projekt kojim su se već implementirale strategije za razvoj FN tržišta, ali još uvijek postoji potreba za smanjenjem administrativnih potreba i procedura. PV Grid će raditi upravo to, te će nadograditi i održavati Bazu podataka koja je nastala tokom PV LEGAL projekta, a cilj je smanjiti ga u svih 16 EU zemalja koje sudjeluju u tom projektu. PV Grid projekt će trajati 30 mjeseci.

U projektu sudjeluju slijedeće države: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Poljska, Portugal, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Nizozemska i Velika Britanija. Koordinator projekta je BSW- Solar iz Njemačke, a u njemu sudjeluje 13 državnih fotonaponskih industrijskih asocijacija, EPIA, eclareon Management Konzultanti, DERlab, 3 distribucijska operatora sustava te Sveučilište COMILLAS iz Madrida.

Više o samom projektu možete pronaći ovdje.

Tags:     projekt      pv grid      fotonaponski sustavi      europa      pv legal
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?