Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UGE predstavio hibridne ulične svjetiljke koje rade samostalno, a koriste solar i vjetar E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 06 Rujan 2012 20:24

Urban Green Energy (UGE) je danas predstavio njihovu alternativu za vanjsku uličnu rasvjetu pod nazivom Sanya Streetlamp koja je samostalna jedinica koja koristi solarnu energiju ili energiju vjetra ili pak kombinaciju tih dviju tehnologija.

Sanya Streetlamp je zamišljena za razne kupce te se trenutačno koristi za više komercijalnih projekata i to od sjedišta tvrtki i velikih trgovina, do pješačkih ulica i parkirališta. Sama UGE svjetiljka koristi HoYi! jeftini vjetroagregat, solarne panele ili kombinaciju tih dviju tehnologija. Svaka od ovih opcija je u stanju u potpunosti proizvoditi električnu energiju za LED svjetlo koje koriste te svjetiljke.

Mateo Chaskel, UGE-ov potpredsjednik je izjavio da je Sanya Streetlamp u odnosu na druga slična rješenja puno pouzdanija i da izgleda bolje, te da je cijeli sustav efikasniji i u energetskom pogledu i u pogledu troškova. Njihovo LED svjetlo je jače od uobičajenih u takvim sustavima, te je stoga potreban i manji broj svjetiljki za pojedine lokacije. U slučaju lošeg vremena svaka svjetiljka u podnožju ima mjesto gdje se mogu staviti UGE-ove baterije koje mogu davati energiju svjetiljci tokom 5 dana. Same baterije se isporučuju napunjene.

Pri procjeni troškova za mjesta gdje ide više svjetiljki se procjenjuje da je ušteda pri korištenju Sanyovog sustava nekih 35%, a ako se radi samo o jednoj jedinici ušteda bi bila i veća.

Predstavljanje ovog proizvoda se odvja paralelno sa postavljanjem 100 takvih jedinica u Beijingu u Kini, a dodatni projekti se razvijaju u SAD-u, Aziji i Karibima te Africi.

Izvor: www.urbangreenenergy.com

Tags:     urban green energy      ulična rasvjeta      solar      vjetar      ulična svjetiljka
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?