Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Talijanska proizvodnja iz solarnih elektrana prešlaproizvodnju iz vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 21:22

Izašli su službeni podatci proizvodnje električne energije u Italiji za 2011. godinu koji pokazuju da je iz solara proizvedeno više električne energije nego iz vjetroelektrana.

Proizvodnja iz solara je u Italiji tokom 2011. narasla na 10,7 TWh (u odnosu na 1,9 TWh godinu prije), čime je pretekla vjetar koji je proizveo 10,1 TWh. Time je solar proizveo 3,1% električne energije u Italiji, dok je vjetar ostao na 2,9%. Isto tako i solar i vjetar sada proizvode puno više električne energije od geotermalnih elektrana koje su prije bile glavni OIE proizvođač (ne računajući velike hidroelektrane) u Italiji sa prosječnih 5,5 TWh godišnje.

Time nove OIE tehnologije u Italiji proizvode oko 11% električne energije. Što se tiče novoinstalirane snage, u Italiji je tokom prve polovice ove godine dodano oko 2.500 MW solarnih fotonaponskih sustava, a ukupno ih sada ima oko 15.000 MW, što je otprilike duplo manje od Njemačke koja ima oko 28.000 MW.

Što se tiče veličine sustava, otprilike trećinu svih sustava u Italiji su napravili vlasnici kućanstava, poljoprivrednici i male tvrtke, čiji su sustavi do 200 kW. Ostatak tržišta drže veće solarne elektrane.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     vjetar      solar      elektrane      italija      obnovljivi izvori energije      geotermalna
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?