Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indonezija odredila 4 regije za geotermalna proizvodna područja E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 11:19

Indonezijska vlada odredila je četiri regije koje će biti geotermalna proizvodna područja, a riječ je o regijama: Sukabumi, Garut, Bandung i Bogor.

Geotermalna energijaRegije su određene na temelju proračuna o geotermalnim područjima iz 2012. godine, a riječ je o administartivnoj mjeri upravljanja resursima i vezanim pitanjima. Mjera je određena odlukom Ministarstva energetike i mineralnih sirovima aktom pod nazivom Odrednice proizvodnih područja i osnovni izračuni za rudarsku i geotermalnu proizvodnju, te proizvodnju nafte i plina u 2012. godini, donešenim 20. srpnja ove godine.

U odabranim područjima nalazi se Mount Salak, koji je u vlasništvu kompanije Chevron Geothermal Salak Ltd., koji 45,21% pripada regiji Sukabumi, a 54,79% regiji Bogor.

Područje Darajat, u kojem djeluje Chevron Geothermal Indonesia Ltd., nalazi se 89,7% u regiji Garut, a 10,3% u regiji Bandung.

Geotermalna elekrana u području Kamojang, koja je u vlasništvu kompanije PT Pertamina Geothermal Energy, 87,06% pripada regiji Bandung, a 12,94% regiji Garut, a geotermalna elektrana Wayang Windu, koja je u vlasništvu kompanije Energy Star (Wayang Windu) Ltd., u potpunosti se nalazi u regiji Bandung.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     geotermalna energija      Indonezija      Chevron
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?