Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Otvoren prvi energetski park na moru u Škotskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Kolovoz 2012 15:11

Prije nekoliko dana otvoren je prvi energetski park na moru u Škotskoj, koji se nalazi na lokaciji Pentland Firth i Orkney. Park uključuje i Europski centar za energiju na moru (European Marine Energy Center) koji već provodi niz ispitivanja i testiranja uređaja za iskorištavanje energije valova i plime i oseke.

Richard Yemm, direktor i osnivač kompanije Pelamis Wave Power, čiji se uređaj Pelamis P2 nalazi na lokaciji, smatra kako park predstavlja odličnu platformu za komercijalizaciju sektora, uz povećanje ekonomskih koristi za lokalnu zajednicu. Pelamis i njezini klijenti, E.ON i ScottishPower Renewables unutar energetskog parka rade na razvoju projekata energije valova ukupne snage 200 MW.

Pelamis P2

Ministar energetike i klimatskih promjena, Greg Barker izjavio je kako je ova lokacija, zahvaljujući visokom odnosu između plime i oseke i velikoj valovitosti, od ključne važnosti za industriju energije vjetra na moru. Također, smatra kako će novootvoreni park pomoći ujediniti lokalno znanje i stručnost kako bi se potaknuo daljnji razvoj ove industrije.

Ovo je drugi takav park u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prvi je otvoren u siječnju ove godine, a nalazi se na jugozapadu Engleske.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     energija valova      energija plime i oseke      Škotska      UK      energetski park      Pelamis
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?