Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GT Energy i E.ON zajednički će surađivati na pet geotermalnih projekata u UK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 06 Srpanj 2012 20:25

Irska kompanija GT Energy i E.ON, dvije vodeće kompanije za naftu i plin u Ujedinjenom Kraljevstvu, potpisale su Sporazum o suradnji kako bi zajednički razvile pet novih geotermalnih sustava.

Kompanije će zajednički surađivati na geotermalnim bušotinama, koje zahtijevaju minimalne radove na lokaciji, zauzimaju minimalan prostor i imaju minimalan utjecaj na okolinu, ističu iz GT Energy. Prva bušotina nalazi se na lokaciji sjeverozapadno od Engleske, a radovi će započeti ove godine.

Zajednička suradnja ovih kompanija je rezultat želje E.ON-a da se fokusira na svoj strateški cilj i postane glavni isporučitelj obnovljive energije za grijanje u Ujedinjenom Kraljevstvu. U planu je razvoj projekata ukupnog kapaciteta 500 MW, a značajan napredak u razvoju stimuliran je novim vladinim programom pod nazivom Renewable Heat Incentive (RHI) programme. Program vodi Odjel za energiju i klimatske promijene, a očekuje se da će kroz 2012. i 2013. godinu biti uloženo oko 70 milijuna funti u razne vezane projekte u Ujedinjenom Kraljevstu.

Ujedinjeno Kraljevstvo ima oko 100 MW geotermalnog potencijala, od čega bi oko 4% moglo biti iskorišteno do 2030. godine, pokazuje studija koju je izradila Sinclair Knight Merz, svjetska konzultantska firma koja sudjeluje na više od 3 GW geotermalnih projekata u 20 zemalja diljem svijeta. Kapacitet od 4 GW ekvivalentan je 25% ciljeva obnovljivih izvora energije koje Ujedinjeno Kraljevstvo mora ostvariti do 2020. godine, ističe GT Energy.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     geotermalna energija      UK      2020      RHI program
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?