Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SAD nameće visoke uvozne carine za solar iz Kine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2012 08:18

Kineski proizvođači solarnih panela morati će platiti porez od čak 31% za uvoz svojih proizvoda u SAD, uz naknadu od 3% do 5% od ožujka ove godine.

Prema izvještajima SAD-ovih medija, Američki Odjel za trgovinu je zaključio da su Kinezi dampingom cijena od 31% pri uvozu u SAD-u stvorili nejednake uvjete na tržištu, iako ta odluka još nije konačna nego će se još razmatrati do kraja godine, kada će postati konačna. Isti taj odjel je prije dva mjeseca zaključio da je Kina poticala svoj solarni sektor za 2,9% do 4,7% te su za to uveli dodatnu naknadu (spomenutih 3% - 5%).

Ova odluka je odgovor na pritužbu Udruge proizvođača fotonaponskih modula u Americi koji su optužili Kineze da prodaju ispod cijene kako bi svi Američki proizvođači propali. Samu inicijativu je započeo Njemački SolarWorld preko svoje Američke podružnice. Ovakvi porezi će dodati oko 0,30 dolara cijeni solarnih panela iz Kine, koji se trenutačno prodaju ispod dolara po wattu na međunarodnoj razini. Ipak, nisu svi sretni sa ovim rješenjem, jer se očekuje da će zbog toga solarna energija postati skuplja za građane, i da je moguće da će ljudi gubiti i poslove u sektoru izgradnje i planiranja zbog takve odluke.

Izvor: www.renewablesinternationals.net

Tags:     solar      carina      sad      kina
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?