Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prilika za pametne mreže (Smart grids) u Europi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 23 Rujan 2010 13:32

Poslovi povezani s implementacijom pametnih mreža (smart grids) u Europi bi mogli vrijediti skoro pola milijarde dolara do 2015. godine, prvenstveno zbog poticanja razvoja obnovljivih izvora energije i međupovezivanja elektroenergetskih mreža u EU.

Takve rezultate pokazalo je istraživanje NanoMarkets-a. Njihovo istraživanje predviđa rast prodaje FACTS sustava, visokonaponskih prijenosnih vodova, transformatora, distributivnog autmatiziranja i upravljanja, te pametnih mjerenja i sustava za pohranu električne energije. Primjerice sustavi za pohranu energije u pametnim mrežama koji trenutno imaju relativno malo tržište bi prema očekivanjima trebali do 2015. godine u Europi stvoriti 1.2 milijarde dolara prometa. Također se očekuje dvostruko povećanje tržišta istosmjernih prijenosnih elektroenergetskih vodova.

EU također ima ambiciozne planove za implementaciju pametnih mjerenja u domaćinstvima i postavili su cilj da 80% domaćinstava do 2020. ima instalirana pametna mjerenja, te se i za to tržište očekuje rast na 1,3 milijarde dolara prometa do 2015. godine.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com/

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?