Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GEA objavila godišnje izvješće za geotermalnu energiju u S.A.D.-u E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 10 Travanj 2012 13:23

Udruženje za geotermalnu energiju Sjedinjenih američkih država objavilo je godišnje izvješće, naziva Annual U.S. Geothermal Power Production and Development Report, u kojem se ističe spor ali konstantan rast unatoč nestabilnom gospodarstvu i nedosljednom zakonodavstvu.

GEA April 2012U izvješću se navodi da je prošle godine u američku elektroenergetsku mrežu dodano 91 MW kapaciteta geotermalne energije, koja se iskorištava u osam američkih država: Alaska, California, Hawaii, Idaho, Nevada, Oregon, Utah i Wyoming, dok je u sedam država geotermalna energija u fazi razvoja (Arizona, Colorado, Louisiana, New Mexico, North Dakota, Texas i Washington). California je, sa 2.615 MW kapaciteta, vodeća država koja ima još oko 2.000 MW kapaciteta u razvoju. Nevada trenutno ima 59 projekata u fazi razvoja, što je više od bilo koje druge države.

Značajan napredak u razvoju projekata, posebice u posljednjem desetljeću, ostvaren je korištenjem binarne geotermalne tehnologije, koja omogućava iskorištavanje energije iz niskotemperaturnih ležišta, izjavio je Karl Gawell, izvršni direktor GEA-e.

Industrija geotermalnom energijom zabilježila je spor ali konstantan rast, a pokretači tog rasta bili su državni standardi za obnovljivu energiju, krediti, demonstracije projekata, te činjenica da geotermalna energija nudi čistu energiju konkurentnu drugim tehnologijama čiste energije. Geotermalna industrija očekuje od vlade pružanje stabilnih uvjeta za daljnji rast koji bi mogao Americi pružiti veću energetsku neovisnost, smatra Gawell.

Prošle godine su projekte dovršile četiri kompanije. Energy Source dovršila je projekt Hudson Ranch I, snage 49,9 MW; Ormat Technologies dovršila je projekte ukupne snage 26 MW; Terra-Gen je dovršila proširenje od 1,9 MW na projektu u Nevadi; a U.S. Geothermal zamijenio je staro proizvodno postrojenje San Emidio sa novim snage 12,75 MW.

Jačanjem gospodarstva geotermalnu industriju očekuje instaliranje sve većih kapaciteta, pa će tako već ove godine dodatnih 100 MW biti priključeno na elektroenergetsku mrežu, što znači investicije u vrijednosti od milijardu dolara, zaključio je Gawell.

Izvješće je u potpunosti dostupno ovdje.

Izvor: http://geo-energy.org/

Tags:     GEA      geotermalna energija      S.A.D.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?