Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vodeća svjetska gospodarstva pozivaju na akciju za korištenje čiste energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 10 Travanj 2012 09:21

Ministri za energetiku 23 vodećih svjetskih gospodarstava susrest će se od 25. do 27. travnja u Londonu kako bi zajedno pokušali ubrzati prelazak na korištenje „zelenih“ tehnologija.

Susret će se održati u sklopu treće po redu godišnje konferencije, Clean Energy Ministerial conference (CEM3), koja okuplja ministre za energetiku svih vodećih gospodarstava, uključujući S.A.D., Ujedinjeno Kraljevstvo, Indiju i Koreju. Rezultati ovog sustreta poslužiti će kao uvod u summit Ujedinjenih naroda o održivom razvoju, Rio +20 summit, koji će se održati u lipnju.

Cilj susreta je ostvariti što bolju suradnju između zemalja kako bi se što brže i kvalitetnije radilo na razvoju tehnologija čiste energije koje će doprinjeti globalnom smanjenju emisija i poboljšati energetsku sigurnost.

Voditelji susreta su Steven Chu, tajnik za energetiku Sjedinjenih Američkih Država, i Edward Davey, tajnik za energetiku i klimatske promijene Ujedinjenog Kraljevstva.

Očekuje se da će na susretu Brazil i Ujedinjeno Kraljevstvo potpisati sporazum o čistoj energiji, no dodatni detalji nisu otkriveni.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     UN      konferencija      energetika      CEM3      Rio +20      summit      zelena energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?