Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kinesko tržište FN invertera povećalo se za 400% u 2011. godini E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 19:31

Uvođenjem poticajne tarife kinesko tržište fotonaponskih invertera u 2011. godini povećalo se za čak 400%, što je rezultiralo isporukom od 2,4 GW istih, ističe IMS Research.

U izvješću naziva „Kinesko tržište FN inverterima“ stoji kako je čak 9 od 10 najvećih proizvođača, koji ostvaruju 80% svih isporuka iz Kine. Jedina kompanija koja nije bila kineska je Elettroica Santerno. Snažan rast kineskog tržišta i dominacija domaćih proizvođača mogla bi imati veliki utjecaj na svjetsko tržište FN inverterima, vjeruju u IMS Research.

Poticajna tarifa, izdana od strane države u srpnju 2011. godine rezultirala je ukupnim instalacijama od čak 2,4 GW, što znači tržište ukupne vrijednosti veće od 300 milijuna dolara.

Za razliku od drugih tržišta potražnja u Kini odnosi se na vrlo mali spektar invertera, pa su tako inverteri snage 500 kW prošle godine bili najtraženiji, čineći tri četvrtine svih isporuka.

Sungrow Power Supply, tvrtka koja je tek nedavno ušla na kinesko tržište, u 2011. godini bila je, sa čak jednom trećinom svih isporuka najveći opskrbljivač.

U izvješću se zaključuje kako je, zbog velikog rasta kineskog tržišta 10% svih svjetrskih isporuka ostvareno upravo u Kini, gdje je cijena PV invertera znatno niža u odnosu na svjetsko tržište. Uz to, svi isporučeni inverteri u Kini imaju besplatno postavljanje uz garanciju od pet godina.

 

Izvor: http://imsresearch.com

Tags:     Kina      PV      FN      inverteri      2011      IMS Research
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?