Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Trina završila postavljanje prve Trinamount konstrukcije u Europi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 31 Siječanj 2012 22:02

Kompanija Trina Solar završila je izgradnju prvog Trinamount solarnog fotonaponskog sustava u Europi. Riječ je o sustavu na koji su postavljeni solarni FN moduli ukupne snage 50 kWp. Sustav se nalazi u regiji Cumbria u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sundog Energy, ovlašteni predstavnik kompanije Trina Solar za Ujedinjeno Kraljevstvo, postavio je sustav snage 50 kWp kojeg sačinjava 212 solarnih FN modula Trina Solar TSM PC05 pojedinačne snage 235 W.

TrinamountPolikristalinski moduli postavljeni su na čelični krov znatno brže i lakše nego što bi bili postavljeni sa konvencionalnom konstrukcijom, a pružati će dovoljno električne energije za opskrbu tržnice. Višak proizvedene energije prodavat će se u elektroenergetsku mrežu.

Ben Hill, predsjednik kompanije Trina Solar za Europu, izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom ovog projekta. Ovo inovativno rješenje lako se koristi i iziskuje manje dijelova, a postavljanje modula na ovim sustav štedi vrijeme i smanjuje ukupne troškove projekta. Uz to, povećava se konkurentnost u odnosu na tradicionalne sustave, zaključio je Hill.

 

Izvor: http://www.trinasolar.com

Tags:     Trinamount      FN sustavi      Europa      Trina Solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?