Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Geotermalna energija mogla bi imati još uspješniju godinu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 24 Siječanj 2012 17:36

U 2011. godini geotermalna energija nastavila je s rastom koji traje cijelo desetljeće, te bi povećane aktivnosti vezane za istraživanje, tehnologiju, radnu snagu i pozitivan razvoj zakonodavstva trebale omogućiti daljnji rast industrije i u 2012. godini.

Kontinuirani rast geotermalne energije u S.A.D.-u traje od 2005. godine, a u GEA-i vjeruju da će se nastaviti i u godinama koje dolaze. Očekuje se da će nekoliko velikih projekata biti ostvareno kroz 2012. i 2013. godinu.

Razvoj tehnologije i sve veća podrška od strane vlade povećava interes za iskorištavanje geotermalne energije, što rezultira rastom kompanija. 2005. godine u S.A.D.-u je bilo tek 5 kompanija koje su razvijala tehnologiju i projekte, a danas ih je više od 20 koje djeluju na svjetskoj razini.

Desert Peak Nevada

Edukacijski programi pružaju stjecanje potrebnih znanja kako bi zaposlenici ove industrije što bolje mogli doprinjeti daljnjem razvoju. U ljeto 2011. godine Sveučilište u Nevadi organiziralo je prvi tečaj u trajanju od 8 dana, pod nazivom National Geothermal Academy, koji je pružao uvid u sve aspekte razvoja geotermalne energije. Uz to, sveučilište Truckee Meadows Community College započelo je s programom za izobrazbu studenata za voditelja geotermalne elektrane.

Sa sadašnjim poticajima za geotermalnu energiju vlada će nastaviti do 1. siječnja 2014. godine, a pretpostavlja se i nakon toga. Nedavno je senatov Odbor za energetiku predstavio dva akta (Geothermal Technology and Expansion Act of 2011 i Geothermal Production Expansion Act of 2011) kojima se žele potaknuti projekti bušenja i odrediti korištenje i istraživanje na državnom zemljištu. Vjeruje se da će geotermalna energija imati važnu ulogu u ostvarivanju klimatskih i energetskih ciljeva, a potpora kongresa pomoći će u investiranju u razvoj i istraživanje, te u samom rastu geotermalne industrije.

 

Izvor: http://www.geo-energy.org/

Tags:     GEA      geotermalna energija      S.A.D.      2012. godina
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?