Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

OIE u regiji

FNE Orahovica 1 E-mail
Autor Edo Jerkić   
Srijeda, 26 Rujan 2012 13:51

Fotonaponska elektrana FNE Orahovica 1 nalazi se na području Virovitičko‐podravske županije, u gradu Orahovici, nazivne snage 499,925 kWp. Projekt je u završnoj testnoj fazi priključenja na infrastrukturu HEP‐a, a izgrađen je u skladu sa svim važećim administrativnim i tehničkim propisima, te se ovih dana očekuje stjecanje konačnog statusa povlaštenog proizvođača električne energije. Ovo je ujedno trenutno i najveća fotonaponska elektrana u Hrvatskoj.

Nositelj projekta ove fotonaponske elektrane je tvrtka Sunstroom energija koja je u vlasništvu tvrtke Migrit energija. Ukupna vrijednost investicije iznosi 11 milijuna kuna. FNE ORAHOVICA‐1 razvijena je u suradnji s gradom Orahovicom koji je organizirao i namijenio zemljište za potrebe elektrane. to je ujedno i prva faza izgradnje fotonaponskih elektrana u gradu Orahovici. Na istom području grad Orahovica predvidio je izgradnju fotonaponskih elektrana do ukupne instalirane snage od 3 MW, a MIGRIT ENERGIJA d.o.o. planira sudjelovati u navedenom projektu i nadalje, također u suradnji s gradom Orahovicom.

Elektrana je izvedena korištenjem polikristalne fotonaponske tehnologije visoke učinkovitosti proizvođača EGing Solar, koji su postavljeni na statičnu fiksnu konstrukciju njemačkog proizvođača Krinner. Nosiva konstrukcija Krinner odlikuje se iznimnom čvrstoćom i stabilnošću profila dok se moduli EGing odlikuju visokom učinkovitošću u raznim uvjetima, što je dokazano na mnogim instalacijama u Europi koje su opremljene tim modulima.

Ukupno je ugrađeno 2.000 fotonaponskih modula na površini od 15.000 m2.

Elektrana je opremljena centralnim inverterima koji također prikupljaju sve podatke o proizvodnji i omogućuju daljinsko upravljanje i očitavanje podataka. Elektrana je kompletno automatizirana, te se gotovo sve operacije i kontrole, kao npr. praćenje proizvodnje, mogu obavljati daljnskim putem.

Elektrana je pod 24 satnim video nadzorom sustava koji je izveden IC video kamerama s daljinskim kontrolama, automatiziranom rasvjetom, te automatskim alarmnim sustavom.

FNE_Orahovica_1.jpg FNE_Orahovica_2.jpg FNE_Orahovica_3.jpg FNE_Orahovica_4.jpg FNE_Orahovica_5.jpg FNE_Orahovica_6.jpg FNE_Orahovica_7.jpg FNE_Orahovica_8.jpg

Tags:     fotonaponska elektrana      Orahovica      fotonapon      Sunstroom      Migrit      EGing
Vezane vijesti
 
Komentari (3)
Migrit Energija
3Nedjelja, 21 Listopad 2012 23:46
Marin Haramustek
Oprostite ponovo..!
ni to nije točno! Vlasnik Sunstroom Energije nije Migrit Energija več tri fizičke osobe: jedna iz Splita, jedna iz Španjolske i jedna iz Nizozemske - kako može svako da ustanovi pogledom u Sudski Registar...??!! Nije mi jasno zašto se forsira ta Migrit Energija...??!!
Srdačan pozdrav
Marin Haramustek
Odgovor:
2Srijeda, 10 Listopad 2012 08:34
E J
Poštovani,

u članku piše: "tvrtka Sunstroom energija koja je u vlasništvu tvrtke Migrit energija". Znači obrnuto. Vlasnika Migrit Energije nismo spominjali.

lp, Edo
Migrit Energija d.o.o.
1Utorak, 09 Listopad 2012 15:49
marin haramustek
Poštovani,
oprostite ispravku:
Tvrtka Migrit Energija d.o.o. nije u vlasništvu Kompanije Sunstroom več isključivo u vlasništvu gosp. Mikhaila Zhukova iz Rusije.

Srdačan pozdrav
Marin Haramustek

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?