Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Predstavljena nova tehnologija jedinstvene reverzibilne hidroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 22:30

Humpback Hydro Inc je predložio novu reverzibilnu tehnologiju koja bi se mogla postaviti kao platforma na priobalnim lokacijama ili na velikim jezerima bez potrebe za gradnjom brane.

Tehnologija koja je prema toj tvrtci fleksibilna i skalabilna od 1 MW do 1.000 i više MW uključuje platformu koja se nalazi na moru ili jezeru te ima velike rezervoare. Voda bi se pumpala u rezervoare iz vode te bi se onda kasnije provodila kroz turbine nazad u more ili jezero kada bi trebalo proizvoditi električnu energiju. Platforma bi imala vjetroagregate i solarne ćelije kojima bi proizvodila električnu energiju za proces pumpanja.

Dodatno bi se ove platforme mogle koristiti za desalinizaciju vode za piće i za poljoprivredu. Sustav bi se mogao postaviti blizu velikih centara kako bi se gradila minimalna količina dalekovoda. Sustav bi koristio poseban beton za morski okoliš te bi bio dizajniran za minimalnu količinu održavanja.

Tvrtka se nalazi u Vancouveru, Kanadi gdje surađuje sa tri odjela National Research Council of Canada na razvoju modela pilot projekta, a i na projektu u okolišu.

 

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     humpback      reverzibilna hidroelektrana      tehnologija      more
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?