Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

HyperSolar je registrirao patent - novi optički dizajn smanjuje cijenu solarne električne energije E-mail
Autor Edo Jerkić   
Nedjelja, 19 Rujan 2010 16:48

HyperSolar Inc., tvrtka koja razvija tehnologiju koja povećava energiju Sunca da bi značajno povećali proizvodnju solarnih ćelija je objavila da su prijavili patent pod nazivom „Tanki i ravni solarni kolektor-koncentrator i metoda proizvodnje“ (u originalu: „Thin and Flat Solar Collector-Concentrator and Method of Fabrication“).

Ovaj proizvod bi se trebao moći postaviti na postoječe solarne ćelije, a temeljem inovativnih mikrofotonskih proces i proces koji osiguravaju male troškove proizvodnje ovaj sustav može povoljno skupljati i isporučivati značajno veću količinu sunčeve svjetlosti na solarne ćelije, te time osigurati nekoliko puta veću proizvodnju iz istih.

Ovim izumom se nadaju učiniti solarnu energiju pristupačnijom i smanjiti količinu štetnog elektronskog otpada koristeći manje solarnih ćelija po panelu, tj. jedinici proizvedene snage.

Inovacija u procesu je solarni koncentrator dizajniran tako da skuplja solarnu energiju sa velike površina na vrhu i koncentrira je na manju površinu u podnožju gdje je i spojena solarna ćelije. Koncentrator će također skupljati sunčevo zračenje iz širokog raspona kuteva, te time ukloniti potrebu za aktivnim sustavom zakretanja za praćenje putanje sunca kakav se koristi na nekim današnjim instalacijama da bi se povećala iskoristivost ćelija.

Izvor: www.electroiq.com

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?