Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Poziv na raspravu: Zapošljavanje kroz novu energetiku E-mail
Autor Uredništvo   
Srijeda, 22 Svibanj 2013 12:38

Udruga za razvoj Hrvatske organizira raspravu na temu "Zapošljavanje kroz novu energetiku" koja će se održati u utorak 11. lipnja 2013. na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić 2 (Vijećnica, 2 kat) s početkom u 12.00 sati.

Rasprava ima za cilj ispitati mogućnosti zapošljavanja koje nudi Nova energetika, a održava se u sklopu priprema za savjetovanje u Vodicama (18.-19.11.2013.). Dosad su održane rasprave u Zagrebu (24.1.2013),  Osijeku (8.3.2013.) i Varaždinu (23.4.2013.). Nova energetika uključuje 6 područja:

  1. Energetska učinkovitost i Zaštita okoliša
  2. Obnovljivi izvori energije
  3. Komunalna energetika
  4. Ekološko grijanje i hlađenje
  5. Elektro vozila i
  6. Napredne mreže

Neposredna primjena energetske učinkovitosti štiti okoliš, a zajedno s korištenjem OIE znatno doprinosi energetskoj neovisnosti zemlje.

Komunalna energetika, zagovara primjenu opće energetike u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem iskorištavanja svih lokalnih resursa za zapošljavanje na principu 'plave ekonomije'.

Ekološko grijanje i hlađenje omogućava razvojem centralnih toplinskih sustava, većim korištenjem apsorpcijskih rashladnih uređaja i toplinskih pumpi znatnu uštedu energije, posebno topline.

Razvoj elektro vozila i sustava za njihovu masovnu upotrebu direktno doprinosi zaštiti okoliša u gradovima i gusto naseljenim mjestima, a napredne mreže integriraju sve lokalne distribuirane izvore, dajući niskonaponskoj mreži posve novu ulogu unutar EES.

Nastavljajući dosadašnju diskusiju, u Slavonskom Brodu raspravljat će se o projektu:

  1. BIOTOPLIFIKACIJA HRVATSKE (gradnja kogeneracijskih postrojenja na biomasu i toplinskih mreža) i
  2. Mogućnosti domaće proizvodnje bioelektrana-toplana (BE-TO) i toplinskih mreža.

 

Cilj rasprave je što realnije procijeniti mogućnosti ZAPOŠLJAVANJA KROZ NOVU ENERGETIKU, što je tema savjetovanja u Vodicama (studeni 2013.).

Pozivamo vas da učešćem u raspravi date svoj doprinos ovom pothvatu.

Tags:     Nova energetika      URH      FER      komunalna energetika      obnovljivi izvori      elektro vozila      napredne mreže      grijanje i hlađenje      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?