Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

1. dani održive energije u Križevcima E-mail
Autor Edo Jerkić   
Srijeda, 13 Travanj 2011 20:34

U sklopu europskog tjedna održive energije u Križevcima se 14. i 15. travnja odvijaju prvi dani energije – Energy Days @ Križevci. Tijekom dva dana održati će se okrugli stol pod nazivom „Perspektiva obnovljivih izvora energije u Križevcima“ i izložba tvrtki iz djelokruga obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Okrugli stol odžati će se u prostorijama podrumske dvorane Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima 14. travnja (četvrtak) s početkom u 19:30 sati. Panelisti okruglog stola biti će Diana Međimorec (HEP Obnovljivi izvori energije), Veljko Vorkapić (Energetski insitut Hrvoje Požar), Ana Pavičić (Institut za međunarodne odnose), Robert Pašičko (United Nations Development Programme), Marko Matosović (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) i Branko Hrg (Gradonačelnik Križevaca).

Cilj okruglog stola je predstaviti dosadašnje aktivnosti iz područja održivog korištenja energije s naglaskom na energetsku učinkovitost i uključenost Križevaca u projekte 'zelene' energije. Nakon toga predstaviti će se energetski potencijali Križevaca i mogući projekti, kao i aktivnosti u koje se samostalno mogu uključiti svi građani.

Izložba tvrtki odvijati će se 15. travnja (petak) s početkom u 9 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima. Na izložbi će se predstaviti tvrtke s asortimanom iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, a u isto vrijeme biti će izloženi radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u natjecanju u sklopu dana energije.

Njihov je zadatak bio konstruirati napravu ili demonstrirati proces korištenja nekog od obnovljivih izvora energije na što inovativniji i zanimljiviji način.

Uz Dane energije, 15. travnja, u Križevcima otvara se i EE info centar u prostorijama Gradske uprave. Otvorenje će se održati u 10:00 u petak.

Cilj Energy Days @ Križevci je educirati sve građane o značenju i mogućnostima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za razvoj lokalne zajednice. Pored toga, potrebno je pružiti informacije o trenutnim mogućnostima i prilikama korištenja OIE i energetske učinkovitosti u Križevcima, te eventualnim budućim kretanjima i mogućim projektima ili aktivnostima u koje se mogu uključiti poduzetnici i građani.

Poseban naglasak stavljen je na promoviranje održivog korištenja energije među mladima koji će se u budućnosti sve češće s time susretati.

Dane održive energije u Križevcima organiziraju Grad Križevci, križevačka udruga POINT i zagrebačka udruga DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja).

Tags:     održiva energija      obnovljivi izvori energije      Križevci      okrugli stol
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?