Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Kongres i izložba Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori jugoistočne Europe E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 08 Veljača 2011 18:04

U razdoblju od 13. do 15. travnja ove godine u Sofiji, u Bugarskoj, će se održavati 7. po redu kongres i izložba pod nazivom Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori jugoistočne Europe.

Kongres će, tradicionalno, biti usmjeren na tekuća pitanja vezano za regiju, a biti će i prezentirana najnovija oprema, tehnologija i usluge iz energetskog sektora, čime se namjerava skrenuti pozornost javnosti na prednosti obnovljivih izvora energije i različitih načina uštede energije.

 


Izvor: www2.viaexpo.com

Program će započeti aktualnom temom financiranja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, gdje će Europska lokalna energetska podrška (ELENA) prezentirati svoje usluge pokrivanja troškova tehničke podrške za financiranje projekata, a nakon toga biti će riječi i o održivom i odgovornom investiranju, javnim privatnim partnerstvima, te financiranju projekata unutar programa ruralnog razvoja.

Osim teme financiranja, program kongresa obuhvatiti će i teme energetske učinkovitosti i decentralizacija energije, pretvorbe otpada u energiju, zajednice smanjenih emisija, te električna energija iz obnovljivih izvora i smart grid platforma, a osim toga održati će se i prvi solarni poslovni forum pod nazivom Rastuće prilike „SOLAR BALKANS 2011“.

Izložba, koja se održava u sklopu kongresa, će imati više od 200 izložbenih štandova na kojima će se prezentirati vodeći proizvođaći i ponuđači usluga kao što su: Enercon, Vestas, Global Wind Power, Eurosol, itd.


Izvor: www2.viaexpo.com

Na kongresu se očekuju delegati iz Austrije, Njemačke, Finske, Španjolske, Slovenije i Kine, a cijeli događaj podržan je od strane Ministarstva zaštite okoliša i vode, srpske Agencije za energetsku učinkovitost, bugarske Agencije za energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost partnerstva (REEEP), europske Federacije solarne termalne industrije (ESTIF), te europske tehnološke platforme „Grijanje i hlađenje obnovljivim izvorima“ (RHC).

 

Izvor: www2.viaexpo.com

Tags:     kongres      Bugarska      izložba      jugoistočna Europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?