Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Konferencija: Sustainable Energy Finance and Investment Summit Croatia 2011 E-mail
Autor Edo Jerkić   
Petak, 28 Siječanj 2011 12:40

Konferencija: Sustainable Energy Finance and Investment Summit Croatia 2011 održat će se od 19. do 22. listopada 2011. godine u hotelu Croatia u Cavtatu. Konferencija bi trebala naglasiti važnost investiranja u projekte energetske učinkovitosti i važnost suradnje regionalne uprave, općenito javnog sektora i financijskih institucija za promicanje održivog korištenja energije.

Cilj konferencije je da se prepoznaju načini i izvori financiranja projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti jer u provedbi navedenih projekata dolazi do raznih poteškoća uslijed nedovoljne informiranosti ili educiranosti sudionika i zainteresiranih strana. Rezultat konferencije će biti i transfer znanja iz EU u pogledu provedbe i financiranja projekata.

Sustainable Energy Finance and Investment Summit

U sklopu navedene konferencije predviđene su dvije posebne radionice. Prva radionica Kako pripremiti projekt da bude banci prihvatljiv za sufinanciranje? je usredotočena na načine financiranja projekta, a njezin organizator je Privedna banka Zagreb. Nositelj druge radionice Financiranje projekata javne uprave je Europska komisija – Ured inicijative Sporazum gradonačelnika.

Na konferenciji će sudjelovati i Predsjednik Republike Hrvatske, dr.sc. Ivo Josipović koji će održati i uvodnu prezentaciju.

Do sada potvrđeni predavači na konferenciji su uvaženi međunarodni i hrvatski stručnjaci:

Mirja Adler
Načelnica stambenog odjela KredEx fonda iz Talinna čije usluge obuhvaćaju kreditiranje i izdavanje izvoznih garancija. KredEx fond ponudio je inovativni mehanizam financiranja koji kombinira privatni kapital i bespovratna sredstva Strukturnih fondova EU.

Christiane Egger
Zamjenica direktora Agencije za obnovljivu energiju Gornje Austrije i direktorica Ökoenergie-Cluster-a. Također obnaša dužnost potpredsjednice Foruma europske energetike i transporta, kao i udruge regionalnih energetskih agencija - FEDARENE.

Michael Geissler
Predsjednik Savezne udruge agencija za energetiku i zaštitu klime u Njemačkoj i član Stručnog vijeća za zaštitu klime pokrajine Berlin. Od 1997. godine obnaša dužnost izvršnog direktora Berlinske agencije za energiju. Počasni je tajnik FEDARENE-a.

Ralf Goldmann
Član Europske investicijske banke (EIB) – Sektor Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Siniša Hajdaš Dončić
Župan Krapinsko-zagorske županije od 2009. godine. Do sada je obnašao dužnosti Pročelnika za poljoprivredu, gospodarstvo, turizam i komunalne djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, a od 2006.-2009. direktor je Zagorske razvojne agencije.

Zsuzsanna Hargitai
Voditeljica ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku od kolovoza 2010. godine. Karijeru u EBRD-u započela je 1992. Godine, a do sada je vodila regionalne urede u Mađarskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Catrin Maby
Ravnateljica energetske agencije Severn Wye iz Velike Britanije od 1999. godine. U sektor energetike ulazi 1984. godine, a u 2004. godini imenovana je konzultanticom Europske komisije za analizu rada europskih energetskih agencija.

Marijan Maras
Pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba od 2010. godine. Karijeru u sektoru energetike započeo je radom u tvrtki TPK – Zagreb, a do sada je radio i u Gradskom zavodu za izgradnju i uređenje, te Uredu gradonačelnika Grada Zagreba.

Marko Škreb
Glavni ekonomist u Privrednoj banci Zagreb i guverner Hrvatske narodne banke od 1996.-2000. Radio je za Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku te obnašao savjetodavnu ulogu prema Albanskoj centralnoj banci i Centralnoj banci Bosne i Hercegovine.

Prijaviti se možete na: www.croenergy2011.com

Tags:     konferencija      financiranje      investicije      energetika      Josipović      obnovljivi izvori energije      održivo korištenje energije      održivost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?