Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Okrugli stol "Kako ostvariti projekte obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj?" E-mail
Autor Edo Jerkić   
Utorak, 01 Veljača 2011 12:10

Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva organizira okrugli stol na temu: „Kako ostvariti projekte obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj?“ 2. veljače s početkom u 10 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

Uz predstavnike grupacija pojedinih tehnologija obnovljivih izvora energije Zajednice obnovljivih izvora energije pri HGK, tom će prigodom govoriti predstavnice saborskog Odbora za okoliš Marijana Petir i Mirela Holy te predstavnik Ministarstva gospodarstva. Uz njih sudjelovati će i direktor HEP-Obnovljivih izvora energije Goran Slipac, Toni Vidan iz Zelene akcije, te predstavnici banaka.

Očekuju se interesantna predavanja iz prakse, kao i zaključci o tome što treba poduzeti da bi se projekti obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj konačno počeli intenzivnije realizirati bez suvišnih prepreka koje sada stoje na putu tome.

NADOPUNA s par starih i par novih informacija:

Kako je već napisano, program počinje u 10 sati. Predviđeni su kratki pozdravi predsjednice Zbora novinara za okoliš HND-a Silve Celebrini, predsjednice saborskog Odbora za okoliša Marijane Petir te zastupnice Mirele Holy.

Izlagači su predstavnici grupacija obnovljivih izvora energije iz Zajednice obnovljivih izvora energije, Goran Slipac direktor tvrtke HEP – Obnovljivi izvori energije, načelnik Odjela za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost Ministarstva gospodarstva Igor Raguzin, te Toni Vidan iz Zelene akcije (svi po 10 minuta). Nakon izlaganja će uslijediti rasprava. Ukupno predviđeno trajanje je 2 sata.

Potpuna lista izlagača i tema:

  • Goran Slipac, HEP Obnovljivi izvori energije, "Projekti obnovljivih izvora energije u HEP-u"
  • Mirko Tunjić, voditelj Grupacije za energiju vjetra Zajednice obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore (ZOIE HGK), "Zašto Hrvatska ne napreduje u vjetroenergiji?"
  • Davor Kralik, voditelj Grupacije za bioplin ZOIE HGK, "Potencijali bioplina u Hrvatskoj"
  • Josip Dundović, voditelj Grupacije za biomasu ZOIE HGK, "Šumska biomasa za proizvodnju toplinske i električne energije"
  • Ljubomir Majdandžić, predstavnik Grupacije za energiju Sunca ZOIE HGK, "Fotonaponski sustavi i procedura priključka na mrežu"
  • Mladen Renato Martinac, voditelj Grupacije za energiju Sunca ZOIE HGK, "Toplinska energije iz energije Sunca"
  • Bojan Reščec, voditelj Grupacije za energiju malih vodotoka ZOIE HGK, "Mogućnosti korištenja malih hidroelektrana"
  • Željko Jurilj, voditelj Grupacije za geotermalnu energiju, "ZOIE HGK Ostvarenje geotermalnih projekata u Republici Hrvatskoj"
  • Igor Raguzin, načelnik Odjela za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost u Ministarstvu gospodarstva, "Strateški zakonodavni okvir za OIE u RH"
  • Toni Vidan, Zelena akcija, "Političke prepreke za ostvarenje projekata"

 

Skupu će nazočiti i Darko Horvat, ravnatelj Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva.

Tags:     okrugli stol      obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj      HGK      Zajednica OIE      Zelena akcija      Mirela Holy      Marijana Petir      MINGORP
 
Komentari (2)
Odgovor:
2Nedjelja, 30 Siječanj 2011 01:13
E J
Poštovani,

mjesto i vrijeme održavanja okruglog stola su navedeni u prvom paragrafu.

Lijepi pozdrav
Sudjlovanje na okruglom Stolu
1Subota, 29 Siječanj 2011 21:07
Josip Zuparic
Postovani,

ja sam Josip Zuparic, posjedujem jednu Solarnu Tvrtku u Münchenu, nalazim se iduci Tjedan poslovno u Zagrebu pa rado sudjelovao sa Vama na okruglom Stolu za diskusiju u vezi OIE,

Molim Vas da mi dostavite Mjesto i Vrijeme Okruglog Stola.

Unaprijed se zahvaljujem

Josip Zuparic
Solarbonus Gmbh
0049 171 8250094

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?