Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Najava: Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije – fotonaponski sustavi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Siječanj 2011 23:43

U organizaciji Energetike Marketing će 17. veljače 2011. biti organiziran seminar u Zagrebu na temu fotonaponskih sustava.

2009. godine započeti su jednodnevni seminari posvećeni mogućnostima za iskorištavanje obnovljivih izvora energije. 2009. je bila posvećena primjeni dizalica topline, a 2010. solarnim toplinskim sustavima. Ove godine će glavna tema biti mogućnost primjene fotonaponskih, odnosno sustava za pretvorbu Sunčeve u električnu energiju.

Nositelj programa stručnog usavršavanje je Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), te će sukladno Pravilniku o stručnom ispitu sudionici koji su obveznici stručnog usavršavanja dobiti 8 bodova, od čega 2 iz regulative.

Preliminarni program će između ostaloga pokriti predstavljanje priručnika Osnove primjene fotonaponskog sustava, teoretske osnove i mogućnosti primjene, zakonodavno okruženje i poticanje primjene fotonaponskih sustava u Hrvatskoj, primjeri iz prakse i prikaz do sada instaliranih sustava s analizom ostvarenih ušteda.

Izvor: www.hsuse.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?