Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

5. Međunarodna energetska konferencija: Biomasa - mogu li i u kojoj mjeri energenti na bazi drva zamijeniti fosilna goriva? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 22:37

Kako bi se stručna i zainteresirana javnost upoznala s najnovijim energetskim trendovima i tehnologijama 3. prosinca 2014. u hotelu Westin u Zagrebu održati će se 5. Međunarodna energetska konferencija pod nazivom:

Biomasa – mogu li i u kojoj mjeri energenti na bazi drva zamijeniti fosilna goriva?

Predviđene teme i sadržaji konferencije su prilagođene postojećem stanju na tržištu biomase u zemljama jugoistočne Europe. Postoji niz zanimljivih projekata koji su već realizirani uz pomoć europskih i nacionalnih subvencija, u području kogeneracija i proizvodnje električne energije iz drvne biomase, proizvodnje peleta i briketa ili izgradnje sustava daljinskog grijanja.

Da se radi o vrlo značajnom i isplativom području ulaganja potvrđuje i veliko zanimanje stranih ulagača, koji na području regije JIE svoje mnogobrojne projekte namjeravaju realizirati upravo u području energetike, OIE i biomase.

Konferencija će sudionicama pružiti mogućnost kvalitetnog informiranja o tehnološkim novitetima, raspoloživosti drvne sirovine te pružiti mogućnost za susrete s potencijalnim domaćim i stranim partnerima i ulagačima u područje biomase, medija, dobavljača najnovijih tehnologija kao i sa stručnjacima-specijalistima za energetske, tehnološke i komercijalne aspekte korištenja biomase. Očekuje se preko 200 sudionika, a dolazak su već potvrdili predstavici mnogobrojnih tvrtki, institucija, županija te niz gradova i općina koje žele bolje iskoristiti biomasu za regionalni razvoj.

Više informacija o konferenciji može se naći ovdje.

Tags:     biomasa      westin      zagreb      energetska konferencija      fosilna goriva      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?