Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Konferencija Budućnost centraliziranih toplinskih sustava u Republici Hrvatskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 14 Rujan 2014 20:14

Drugog listopada ove godine će se održati konferencija Budućnost centraliziranih toplinskih sustava u Republici Hrvatskoj i to na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu od 09:00 do 13:30 (Velika vijećnica južne zgrade). Konferencija je besplatna za sve sudionike.

Fakultet strojarstva i brodogradnje radi na dva europska projekta usko povezana za područje centralnih toplinskih sustava. Prvi projekt, STRATEGO ( http://ec.europa.eu/energy/intelligent/projects/en/projects/stratego), fokusiran je na asistiranju nacionalnim tijelima prilikom izrade nacionalnih toplinskih/rashladnih planova kao i na mapiranje toplinskih i rashladnih potreba hrvatskih target gradova (Osijek, Zagreb, Karlovac, Topusko i Velika Gorica). Drugi projekt, 4DH (www.4dh.dk), je napredan znanstveni projekt, financiran od strane Danske zaklade za strateška istraživanja, koji je fokusiran na centralizirane toplinske sustave 4. generacije.

Tema radionice je uloga toplinarstva u planiranju energetskih sustava i njegova budućnost u Republici Hrvatskoj, a kroz radionicu nam je cilj okupiti sve važne aktere u području (predstavnike; regulatora, pružatelja usluga, lokalne samouprave, zakonodavstva, industrije, znanstvene zajednice). Više informacija o samoj konferenciji može se naći na http://powerlab.fsb.hr/cts/.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?