Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Okrugli stol "Smart grids i treći energetski paket" E-mail
Autor Edo Jerkić   
Ponedjeljak, 22 Studeni 2010 00:43

Danas se u Zagrebu održava Okrugli stol sa temom "Smart grids i treći energetski paket" u prostorijama HAZU, a u organizaciji HAZU i Hrvatskog odbora CIGRE. Ovaj Okrugli stol analizira utjecaj regulative trećeg energetskog paketa na tehnološke zahtjeve u elektroenergetskim mrežama koje je nužno ispuniti da bi sustav mogao funkcionirati u skladu s novim pravilima.

Uvodno izlaganje održava dr. sc. Tahir Kapetanović, direktor Energie-ControlGmbH, Austrian Energy Regulatory Authority, ugledni stručnjak iz područja regulative elektroenergetskog sektora i član radne grupe EU za problematiku „pametnih mreža“.

Odlučujuća uloga daljnjeg razvoja elektroenergetskih mreža za tržište električne energije, jasno je uključena i u Trećem Zakonskom paketu Europske Unije – u sljedećih nekoliko godina, ključne funkcije elektroenergetskih mreža, npr. sigurnost pogona, priključak na mrežu, tržište regulacijske i energije izjednačenja, itd. definirat će se smjernicama i zakonskim odredbama Europske Unije. Kroz taj proces „pametne“ će elektroenergetske mreže postati ne samo obaveza mrežnih operatora prema zakonima država članica već zajednička i zakonski ustanovljena obaveza u cijeloj EU.

Tags:     smart grids      treći energetski paket      pametne mreže
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?